Nyheter

ABB skriver framtiden för digitala industrier på Hannovermässan

Med allt ifrån framtidens fabrik till ett vinnande koncept för e-mobilitet kommer ABB att visa hur allt smartare digital teknik gör att vi förändrar hur vi elektrifierar, producerar, arbetar, lever och förflyttar oss.
Framtidens fabrik visar hur ABB gör masskundanpassning till verklighet idag. Innovativa digitala ABB Ability™-lösningar förbättrar produktiviteten inom alla branscher. Första lösningen från partnerskapet med Dassault Systèmes visas, inklusive avancerad digital tvillingteknik.
Vid årets Hannovermässa kommer ABB att ge en inblick i de banbrytande teknologier för samarbete och digitalisering som ligger till grund för företagets omvandling till en ledare fokuserad på digitala industrier. Det nya ABB är format i fyra affärsområden som erbjuder innovativa lösningar inom Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation. Varje affärsområde är ledande på sin marknad och kommer att erbjuda ett enda gränssnitt till kunderna, maximera närhet och hastighet.
Sverige äntrar i år scenen som Hannovermässans partnerland 2019. Med sitt svenska arv från 1883 är ABB stolt över att presentera världsledande smarta industrilösningar i sin egen monter samt i den svenska paviljongen Sweden Co-Lab, som visar Sverige som ett växthus för samarbete och innovation. Ett bevis på ABB:s innovationsstyrka är att ABB tillsammans med Volvo driver mässans första utsläppsfria transporttjänst för att smidigt ta besökare runt på mässområdet.
Idag använder tusentals kunder över hela världen ABB:s expertis inom digital industriell teknik för att uppnå de nya nivåer av flexibilitet, effektivitet och prestanda som ligger till grund för den fjärde industriella revolutionen. Dessa banbrytande tekniker visas på Hannovermässan i Tyskland i år och inkluderar framtidens fabrik som är ABB:s svar på trenden med masskundanpassning som sveper över industrin.
Fabriken som visas har en produktionslina som tillverkar armbandsklockor styckevis i realtid. Sådan flexibilitet är avgörande för att tillverkarna snabbt ska kunna ta skräddarsydda produkter och lösningar till marknaden. En rad av ABB: s flexibla och effektiva digitala produkter för tillverkning gör det möjligt: ​​samarbetsrobotarna YuMi® erbjuder oöverträffad precision vid montering, medan SuperTrak flexibla transportsystem orkestrerar den exakta förflyttningen av delar från en station till en annan.
ABB Ability™, den gemensamma digitala plattformen som erbjuder skräddarsydda lösningar inom ABB, kommer att visas på Hannovermässan. ABB Ability™ nyttjar krafterna i nätverksanslutning och dataanalys för att leverera större värde för kunderna. ABB Ability™ Connected Services – en av ABB:s över 210 digitala lösningar – är ett system som övervakar produkters status och prestanda, vilket ökar produktiviteten genom att säkerställa proaktivt underhåll, snabbare svar och återställningstid. ABB Ability™ kommer i framtiden att bygga på autonom teknik och artificiell intelligens för att hjälpa industriella system att anpassa och lära sig i komplexa, datarika miljöer.
Industrin förbrukar mer än 40 procent av den el som produceras. I dag omvandlas en tredjedel av världens el av motorer till rörelse. Det finns stor potential att spara energi genom att använda ”state of the art”-teknologi. Inom detta område släppte ABB nyligen sin nya ABB Ability™ Smart Sensor för monterade kullager, som en del av ABB Ability™ Smart Sensor-serien av produkter som kommer att visas i Hannover. Den nya smarta sensorn gör det möjligt att utföra en ”hälsokontroll” på kullager genom att helt enkelt fästa sensorn i kullagret.
Partnerskap med branschledande företag är ett viktigt inslag i ABB:s strategi. Den första gemensamma lösningen inom ABB:s globala partnerskap med franska Dassault Systèmes kommer att presenteras på Hannovermässan i år. Partnerskapet, som tillkännagavs i februari, kombinerar kraften i ABB Ability™ och Dassault Systèmes samarbetsplattform 3DEXPERIENCE® för att erbjuda en end-to-end digital portfölj. Detta inkluderar en avancerad digital tvilling-tekniktjänst där kunder kan testa verksamhet och ABB-lösningar genom virtuella fabriksmodeller och produktlinjer. Partnerskapet fulländar en lista över framgångsrika strategiska allianser som ABB redan har inom det digitala området med IBM, HPE och Microsoft.
Fördelarna med ABB Ability™ sträcker sig till transportsektorn där lösningar för snabbladdning av elbussar, tåg, fartyg och lastbilar banar väg mot hållbara transporter. Den elektriska billaddaren Terra High Power som visas på Hannovermässan kan ladda en elbil för en räckvidd på 200 kilometer på bara åtta minuter. ABB:s drygt 10 500 snabbladdningsstationer som säljs i 73 länder är utrustade med ABB Ability™-tjänster för att övervaka anslutning samt säkerställa nätverksuppkoppling och tillgänglighet. ABB visar för första gången en ny kompakt 24kW DC-laddare som är idealisk för installation på kontor, köpcenter och offentliga parkeringsplatser och använder ABB Ability™ Connected Services för att integrera med betalningsplattformar.
ABB, som har deltagit i Hannovermässan i 70 år, har listats som en av de tre nominerade till det eftertraktade Hermes Award för excellens inom industriteknik. Priset, som kommer att delas ut under Hannovermässans öppningsceremoni den 31 mars, belönar enastående produkter, innovationer och lösningar som visas för första gången på mässan.
Produkter och höjdpunkter:
– Framtidens fabrik (robotcell med B&R-komponenter)
– ABB Ability ™ Connected Atomizer
– Utökad laddningsportfölj: DC wallbox och Terra 54 DC-snabbladdare
– Solid state circuit breaker
– Utökad miljöeffektiv portfölj för MV switchgear
– Icke-invasiv temperaturgivare (NiTemp, nominerad till Hermes Award)
– Första kommersiella lösningen för Modular Automation baserad på Plug & Produce
– ABB Ability™ Condition Monitoring for Digital Powertrain, inklusive ABB Ability™ Smart Sensor för kullager
– Säkra lösningar för livsmedelsindustrin
– SF6-fri 145 kV Live Tank Breaker
– Digital Generator Circuit Break.
Bild: ABB