Nyheter

Schneiderfonden stödjer innovation inom elteknik

Med Schneiderfonden vill de tre grundarna Schneider Electric, Installatörsföretagen och Elektrikerförbundet stödja innovation och nya idéer inom elinstallationsområdet. Därför delas det ut stipendium för sammanlagt 50 000 SEK för bra idéer som utvecklar branschen.
Syftet med Schneiderfonden är att uppmärksamma projekt i elteknikbranschen som på olika sätt verkar för branschens utveckling – till exempel genom satsningar på produkt- eller tjänsteinnovation, kontinuerlig vidareutveckling och utbildning eller innovativa lösningar med modern teknik. De bästa idéerna tilldelas ett stipendie på upp till 50 000 SEK. Stipendierna delas ut vartannat år.
– Jag uppskattar att vi tillsammans med branschföreningarna kan vara delaktiga i att utveckla branschen, säger Daniel Öhlander, Marknadschef för Home & Distribution på Schneider Electric.
De personer som har spännande projekt med nytänkande lösningar eller vill förverkliga en idé som kan leda till en ny produkt eller tjänst kan skicka in sin ansökan fram till den 18 april 2019. Vi uppmärksammar särskilt inspirerande projekt med hållbarhetsfokus inom områdena smarta hem och energieffektivisering.
Juryn består av personer från Schneider Electric, Installatörsföretagen och Elektrikerförbundet. Stipendierna kommer att delas ut under Elfack i Göteborg den 7 maj 2019.
Bild: Schneider