Nyheter

Samverkan, framtid och digitalisering

28 februari ställde SSG upp dörrarna till sina nya lokaler och höll öppet hus. I festlig anda minglade SSG-anställda med inbjudna gäster. Kommunalrådet i Sundsvall, Peder Björk, fanns på plats och även Ola Reppling, affärsutvecklare på Microsoft, som höll ett föredrag om att samverkan inom industrin kommer att bli allt viktigare i framtiden.
I november flyttade SSG in till nya lokaler på Skönsbergsvägen 3 i Sundsvall och 28 februari var det öppet hus på det nya kontoret. På plats fanns SSG-anställda, kunder och samarbetspartners som fick en rundtur i lokalerna och även höra spännande föresläsningar. Särskilt inbjuden var Ola Reppling, affärsutvecklare på Microsoft, som höll ett föredrag om hur svenska industriföretag behöver gå från innovation till transformation och bättre utnyttja möjligheterna med industriell IT, big data och Internet of Things. Medverkade gjorde även Sundsvalls kommunalråd Peder Björk, som höll ett uppskattat anförande och invigde lokalerna.
Med under kvällen fanns Andreas Killander och Mats Björk, som driver podden Killander & Björk. De spelade in ett avsnitt av podden tillsammans med Ola Reppling, som pratade just om digitalisering och framtid. Några av hans viktigaste punkter var kring samverkan inom industrin. Tidigare var de företag som ensamt satt på kunskap mäktigast, men att det är en sanning som håller på att försvinna. Utbyte av information och kunskap, och utveckling av affärsmodeller kommer att bli viktigare.
Bilden:
Ola Reppling från Microsoft deltog på SSGs öppet hus.
Foto: Kristofer Lönnå