Nyheter

Showa lanserar ny Duracoil skärhandskserie

SHOWA svarar på utmaningarna på handskmarknaden för medellåg skärrisk med en unik serie med sju C/A3-handskar. Nya DURACoil-handsksortimentet från SHOWA skyddar händerna mot medellåga mekaniska risker till ett lågt pris.
Sedan ändringen av PPE-förordningarna 2016 har det skett ett stort skifte vad gäller handskar som skyddar mot skärskador. Ett betydande resultat av detta är den marknadsomfattande nedgraderingen av skärnivåpoäng för produkter som omcertifieras under de nya normerna i EN 388:2016 och ANSI 105-16. Detta är särskilt tydligt i kategorin allmänna ändamål där vi ser ett ökat fokus och uppmärksamhet på skärproduktgruppen C/A3, främst från tillverkare. Tyvärr meddelas inte alltid nedgraderingen och marknaden står inför ett riskdilemma.
– Vi ser fortfarande användare med medelrisktillämpningar som använder handskydd för allmänna ändamål med låga skärmotståndsnivåer, bekräftar marknadsföringschefen för Nord- och Sydamerika Charles Miller, som hänvisar till de tidigare ANSI 105 och EN 388 skär 5 som motsvarar B/A2. Dessa handskar ökar risken för personskador och äventyrar arbetarnas säkerhet.
Å andra sidan gör den lättillgängliga informationen om normändringar det möjligt för användare att ta bättre ansvar för sina skärskyddsbehov. Den senaste skärskyddsguiden, till exempel, informerar kunder om normförändringar samt om hur de bedömer och utvärderar hur lämpliga deras handskar för skydd mot skärskador är. Allt fokus på C/A3-skärprodukter kommer från ökad efterfrågan från kunder på handskyddslösningar som är mer mångsidiga och uppfyller deras krav på säkerhet och komfort till ett bra pris.
Teamet för forskning och utveckling på SHOWA tog tillfället i akt att granska sammansättning och material i våra populäraste handskar för att skapa en ny serie produkter som är bekväma och har god mekanisk riskprestanda utan att spräcka budgeten. Genom att hårdlinda multifilamentrik polyester runt skärtålig fiber och sedan förstärka den med mjukt och tåligt polyeten med hög prestanda (HPPE) har SHOWA konstruerat ett garn som ökar skyddet mot skärrisker från B/A2 till C/A3 och upprätthåller samtidigt högsta möjliga kvalitet och komfort i enlighet med kundernas förväntningar. Därmed föddes den nya DURACoil-serien.
DURACoil-handskserien är en komplett lösning som tillgodoser en mängd olika tillämpningsbehov. De sju handskarna har olika flata doppbeläggningar, igenkännbara från företagets mest högpresterande handskar:
SHOWA 546 och 546W: polyuretanskumbeläggningen i dessa två handskar ger utmärkt andningsförmåga och taktilitet i torra miljöer som lagerbyggnader, byggnads- och verkstadsindustrin och bilverkstäder. 546W:s ljusa färg hjälper även till att upptäcka smuts och föroreningar i känsliga miljöer, till exempel flyg- och vitvarortillverkning.
SHOWA 346: den naturliga latexbeläggningen som används i 346 är vattentätt och ger utmärkt motstånd mot vätskor och slitage. Den passar perfekt för hantering av små delar och montering i torra och fuktiga miljöer, till exempel i jordbrukslagerhållning och -industrin.
SHOWA 386: den mikroporösa nitrilbeläggningens präglade yta ger bra grepp i torra, feta och lätt oljiga miljöer, till exempel hantering av lådor, fordonsreparationer, samt formsättning och montering av små oljiga delar i maskiner.
SHOWA 576 och 577: den välbekanta dubbla uppsättningen skummad nitril istället för ¾ och helt doppad nitril erbjuder enastående motståndskraft mot slitage, förhindrar att du halkar och skyddar mot vätskor, vilket gör den perfekt för tillverkning, cementering och hantering av tung utrustning. 577 är särskilt användbar för rörmokeri och tillämpningar där hela handen kan bli våt eller oljig.
SHOWA 546X: denna version utan beläggning ger god rörelsefrihet och är även perfekt för föroreningskänsliga tillämpningar i renrum och laboratorier.
Med dessa sju skärhandskar som kan användas i flera syften konsoliderar den nya mångsidiga DURACoil-serien våra kunders handskinventarier för optimal produktivitet och minskade kostnader.
Alla modeller i serien har samma foder, med namn efter vår senaste tekniska innovation, DURACoil. DURACoil är en sammanslagning av två ord: DURABLE (HÅLLBAR) = handskarna är utformade för maximal komfort och för att användas under en längre tid för ett stort antal tillämpningar med medellåg risk. COIL (RINGLA) = lindningsteknik där fibrerna ringlas runt de andra i skikt, vilket innebär ökad beständighet mot slitage.
Lindningstekniken är mycket viktig för användarens komfort. Om den inte görs på rätt sätt kommer fibrerna att irritera huden. Lindningen skapar således ett mycket lätt garn som, i kombination med SHOWA:s ergonomiska passform, förstklassiga beläggningar och greppytor, erbjuder komfort, fingerkänsla och ökat skärskydd för flera olika användningar.
Oavsett om du utför åtgärder i torra, feta, oljiga eller våta miljöer, finns det inte längre några anledningar att inte bära handskar.