Nyheter

Stora Ensos Sverigechef inledningstalade vid nätverksträff för unga medarbetare inom skogsindustrin

Idag arrangerade SPCI, Svenska pappers- och cellulosaingenjörsföreningen, en nätverksträff för unga medarbetare inom skogsindustrin. Det var ett 70-tal deltagare på plats i Näringslivets hus i Stockholm. Per Lyrvall, Sverigechef Stora Enso, var inledningstalare vid mötet.
Per beskrev Stora Ensos globala och svenska verksamhet. Han förklarade att det är hållbarhet och innovation som är nycklarna för att Stora Enso ska vara en föregångare och driva på utvecklingen av bioekonomin. För att lyckas med detta behöver företaget se till att stärka organisationen för framtiden.
– Vi är medvetna om att det finns stora utmaningar inom vår kompetensförsörjning med exempelvis hög medelålder och stora pensionsavgångar. Men vi är övertygade om att vi är på rätt väg som satsar på att bygga en stark företagskultur baserad på vårt syfte och våra värderingar. Vi har nyligen lanserat ett antal nya förnybara produkter på marknaden, som kan ersätta fossilbaserade produkter. Och vi har fler innovationer på gång. Vi hoppas att många drivna talanger vill vara med på vår resa och bidra till en grönare värld, säger Per Lyrvall.
Övriga talare vid nätverksträffen kom från Holmen, BillerudKorsnäs, Södra och SCA.
Foto: Stora Enso