Nyheter

Värderingar och ledarskap är grunden för en sund arbetsmiljö på Stora Enso

Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso var på tisdagen talare vid SSG:s Säkerhetskonferens. Hans presentation handlade om mjuka frågor i praktiken på Stora Enso. Konferensen hade samlat 160 deltagare på Quality Hotel Friends i Stockholm.
För att skapa en sund arbetsmiljö inom Stora Enso-koncernen, med 26 000 medarbetare i 30 länder, bygger företaget sin kultur genom att framförallt satsa på ledarskap och värderingar.
– Våra värderingar att göra det rätta och att ta ledningen ska finnas med i alla aspekter i vår verksamhet. Dagens ledare behöver känna sina medarbetare väl och anpassa ledarskapet efter medarbetarnas olika behov, säger Per Lyrvall.
Den psykosociala arbetsmiljön har fått ett allt större fokus inom företaget.
– Alla behöver ta ansvar för sin egen hälsa. Vi, både medarbetare och chefer, har alla ett gemensamt ansvar för att skapa en sund arbetsmiljö. Vi behöver hela tiden vara öppna för nya smarta och effektiva arbetssätt. Det är oerhört viktigt att alla kommer hem säkert varje dag och mår bra på sin arbetsplats, säger Per Lyrvall.
Foto: Stora Enso
Mer info om säkerhetskonferensen:
https://www.ssg.se/vart-utbud/konferenser/ssg-sakerhetskonferens/ssg-sakerhetskonferens-2019/