Nyheter

Lina Stolpe utsedd till ny CFO i Preem

Preem har utsett Lina Stolpe till ny CFO, Chief Financial Officer. Hon efterträder Peder Zetterberg som varit tillförordnad CFO sedan juli 2018.
Lina Stolpe har gedigen erfarenhet inom ekonomi och finans och kommer närmast från Infranord där hon varit CFO. Hon har även erfarenhet av ledande tjänster inom Valmetkoncernen och Hunter Douglaskoncernen.
Lina kommer att rapportera till VD Petter Holland samt ingå i koncernledningen.
– Jag är mycket glad att vi kan välkomna Lina till Preem och till vår koncernledning. Lina har mångårig finansiell erfarenhet och en profil som passar väl in i Preems företagskultur, med vårt starka fokus på lönsamhet och marknadseffektivitet och finansiell stabilitet, säger Preems VD Petter Holland.
– Det känns väldigt roligt och spännande. Preem är ett bolag som ligger i framkant inom många viktiga områden. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Preem och fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger Lina Stolpe, tillträdande CFO på Preem.
Lina Stolpe tillträder tjänsten senast den 15 september 2019.
Bilden:
Lina Stolpe, tillträdande CFO på Preem.