Nyheter

Jernbro stärker sin kompetens med nytt förvärv

I början av mars förvärvade Jernbro Industrial Services AB bolaget Skövde Industrireparationer AB.
Genom förvärvet stärker Jernbro sin position i Skaraborg och kan fortsätta sin planerade expansion.
Affären är ett led i Jernbros tillväxtstrategi, där ökad lokal närvaro utgör en viktig förutsättning, säger Mikael Jansson, vd för Jernbro.
Jernbro i Skövde har 140 medarbetare inom underhåll, service, engineering och automation. Den befintliga verksamheten inom plåt och svets kommer nu att integreras i Skövde Industrireparationers lokaler. Tillsammans får den nya verksamheten ett 30-tal medarbetare som kan serva den lokala industrin i Skaraborg.
– Affären ges oss både ökad kapacitet och tillgång till en rad nya intressanta kunder. Samtidigt får Skövde industrireparationers kunder tillgång till ett bredare tjänsteutbud, säger Niklas Jälmevik, regionchef Väst på Jernbro.
– Genom köpet adderar vi en hög kompetens inom svetsning och mekaniskt underhåll som är svår att hitta i dag. Vi får tillgång till en välutrustad verkstad med en bredare maskinpark som ger oss förutsättningar att fortsätta växa, fortsätter Niklas Jälmevik.
De båda verksamheterna kompletterar varandra på ett bra sätt och innebär i första hand ökad kapacitet tack vare en större personalstyrka, men även en breddning i tjänsteutbudet.