Nyheter

Vimek får ny vitrysk order på 22 skogsmaskiner

I höstas levererades den sista maskinen i Vimeks jätteorder på 126 maskiner till Vitryssland. Nyligen fick Vimek en order på ytterligare tjugotvå maskiner till samma kund.
För drygt två år sen fick Vimek den största ordern i sin historia. Den omfattade mer än 120 skogsmaskiner till det statsägda vitryska företaget State Forest Enterprises med leveranser under flera år.
– Det var en fantastisk order och det känns därför väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att leverera ännu fler skogsmaskiner till dem, säger Johannes Nilsson, VD för Vimek.
Vimek har samarbetat med den vitryska aktören Belles Export som ansvarat för den lokala försörjningen av reservdelar och serviceåtaganden tillsammans med Vimek i Vindeln.
Om alla maskinleveranser och hanteringen kring service, support och reservdelar skulle fungera problemfritt, hade Vimek blivit lovade att få chansen att sälja fler maskiner. Vilket glädjande nog skedde och där de första maskinerna levereras nu i dagarna.
Storsatsning på service och support
– State Forest Enterprises har varit väldigt nöjda med hur vi hanterat både leveranserna och eftermarknadsarbetet och det är vi mycket glada över, säger Jonny Granström, eftermarknadschef på Vimek.
Efter den stora vitryska ordern 2017 inledde Vimek en storsatsning på eftermarknadsarbetet som ständigt utvecklas och förbättras.
– Vi byggde bland annat upp en starkare verksamhet i Vindeln med ett större reservdelslager och ett digitalt reservdelssystem där kunder, slutanvändare och servicelämnare kan beställa direkt, berättar Jonny.
– Ett bra eftermarknadsarbete är grunden till fortsatt försäljning och skapar nöjda kunder. Det strävar vi efter varje dag, säger Jonny Granström.
Leverans i dagarna
– Fyra av de tjugotvå maskinerna levereras till Vitryssland nu i dagarna och vi känner stor framtidstro. Kompakta skogsmaskiner är en växande nisch i Sverige och på våra exportmarknader, avslutar Johannes Nilsson.