Nyheter

Tekniska verken i samarbete med LiU om nytt masterprogram inom HR

De sex partnerorganisationerna utöver Tekniska verken är Linköpings universitet, Region Östergötland, Linköpings kommun, Saab och medie-koncernen NTM.
-Det nya masterprogrammet i HR vid Linköpings universitet har ett intressant nytänk där akademin och arbetslivet knyts närmare varandra. Tekniska verken som arbetsgivare kan dra nytta av vad studenterna kommer fram till i sina uppdrag, och det stödjer oss också i vår egen utveckling. Att ta del av studenternas tankar, idéer och slutsatser ska bli jättespännande. Vi samarbetar sedan länge med LiU när det gäller miljö och innovation, så det här blir en utökning av samarbetet, som innebär att Tekniska verken stärks som organisation och arbetsgivare. Samtidigt är det en möjlighet för oss som jobbar på Tekniska verkens HR-avdelning att visa, och dela med oss av, vårt arbete till framtida medarbetare, säger Elisabeth Wenåker, HR-direktör på Tekniska verken i Linköping.
– Vi har skapat ett program med stark arbetslivsanknytning. Det bygger på ett nära samarbete med stora arbetsgivare i Östergötland. Tekniska verken tycker vi är en självklar samarbetspartner av flera skäl. För det första erbjuds våra studenter goda möjligheter att utveckla spetskompetens om strategiskt, ledningsnära och förändringsinriktat HR-arbete där. För det andra representerar Tekniska verken också en framtidsbransch där frågor om miljö och hållbarhet är framträdande. Att få lära sig mer om HR-arbete i en sådan organisation vet vi intresserar dagens studenter. Och i förlängningen innebär denna nära samverkan mellan arbetsliv och akademi en vinst för alla inblandade parter, säger Peter Nilsson, programansvarig för utbildningen.