Nyheter

Softbank blir delägare i svenska solcellsbolaget Exeger – värdet fyrfaldigas

Japanska riskkapitaljätten Softbank blir delägare i Stockholmsföretaget Exeger. Affären innebär att det svenska solcellsbolaget fyrfaldigat värdet till 4 miljarder kronor. Ett nytt samarbetsavtal öppnar enligt Exegers vd Giovanni Fili samtidigt för ett globalt genombrott. –
Det känns helt fantastiskt. Softbank är världens största riskkapitalbolag i techsektorn. Och att bolaget och dess grundare Masayoshi Son, som är en av de mest visionära och djärvaste entreprenörerna och själv varit jätteinvolverad, identifierar oss som en framtida global nyckelspelare gör oss väldigt stolta samtidigt som det är en potentiellt mycket viktig händelse för svenskt näringsliv, säger Giovanni Fili.
Enligt uppgift till Di kommer affären att offentliggöras inom kort och den består egentligen av två huvudingredienser.  Softbank har avtalat om att investera 10 miljoner dollar, motsvarande cirka 92 Mkr, i driftsbolaget Exeger Operations.