Nyheter

Fokus på robotik

Mayr® power transmission har ögonen fästa på den fortsatta trenden för automatisering och de höga krav som ställs på robotlösningar. Därför har företaget väsentligt utökat sin prestandabredd av kopplingar och bromsar.
Vid Hannovermässan 2019 presenterar mayr® power transmission även nya, intelligenta ROBA®-broms-kontrollmoduler, som kan övervaka och leverera säkerhetsbromsar utan att använda sensorer. Med hjälp av dessa konstruktioner öppnas nya möjligheter till bromsövervakning – särskilt även för tillämpningar inom robotik och automation.
Graden av automatisering ökar, människor och robotar samarbetar närmare – i alla viktiga industribranscher växer användningen av robotar. Maskiner och system ökar både i prestandatäthet och i drifthastighet och det betyder också högre krav på enskilda komponenter. mayr® power transmission, specialisten inom säkerhetsbromsar, vridmomentsbegränsare och axelkopplingar från Mauerstetten i Allgäu-regionen i Tyskland, erbjuder små, högpresterande säkerhetsbromsar, till exempel med serien ROBA®-servostop®. Dessa bromsar är skräddarsydda för robotkrav tack vare smidig design och låg vikt.
Dessutom har företaget en vätskefri linjär broms i sin portfölj med sin ROBA®-linestop i elektromagnetisk design. Denna är konstruerad för att säkra tyngdkraftsbelastade vertikala axlar.Dessa bromsar används i tillämpningar där kompressorer eller aggregat för komprimerad luft eller oljehydraulik inte är tillgängliga eller är oönskade, t.ex. inom medicinsk teknik eller livsmedels- eller läkemedelsindustrin, där höga hygienkrav är nödvändiga. ROBA®-bromskontrollmodulen öppnar nu nya möjligheter till bromsövervakning även i dessa tillämpningsområden. Med en ny moduldesign och tack vare ännu mer exakt utvärdering är det nu möjligt att även leverera och övervaka små bromstorlekar från ett bromsmoment på 0,7 Nm.
Detta gör att ROBA®-linearstop inte bara är den enda elektromagnetiska rack- och kugghjulsbromsen på marknaden, utan det betyder också att den kan övervakas även i små storlekar med hjälp av modulen. Sensorlös bromsövervakning – pålitlig även vid svåra förhållandenDen intelligenta ROBA®-bromskontrollmodulen fungerar utan att sensorer används. I stället detekterar den ankarskivans rörelser genom att analysera spänning och ström, och vet vilket tillstånd bromsen är i hela tiden.
Förutom omkopplingstillstånd, temperatur och slitage övervakar den även spänningsvägen eller dragkraftsreserven, dvs huruvida magneten fortfarande kan attrahera ankarskivan. mayr® power transmission är det enda företaget som har en intelligent lösning för sensorlös övervakning av elektromagnetiska bromsar i sin standardportfölj. ROBA®-bromskontrollen kan enkelt och snabbt integreras i maskiner och system och även befintliga installationer kan byggas om utan några problem.Modulen representerar en kostnadseffektiv lösning, speciellt för små kvantiteter. Det faktum att bromsar i standardutförande används för övervakning med ROBA®-bromskontrollen ger inte bara fördelar med avseende på kostnader och leveranstid, utan också med avseende på till exempel korrosionsskydd, eftersom bromsarna lätt och säkert kan målas över – till exempel om korrosionsrisken är mycket hög och skyddsåtgärder krävs i enlighet med DIN EN ISO 12944 standardskyddsåtgärder (C5). Detta gäller till exempel på vindkraftverk eller på tillämpningar inom sjöfartssektorn.
Kompletta lösningar från en enda källaFörutom säkerhetsbromsar och tillhörande styr- och övervakningsmoduler har mayr® power transmission utvecklats i decennier och tillverkat sina testade vridmomentsbegränsare och axelkopplingar och erbjuder pålitliga kompletta lösningar från en enda källa. För att upprätthålla denna position har företaget också väsentligt utökat prestandaspektrumet av dess vridmomentsbegränsare. Den nya serien med EAS®-HT-kopplingar med högt vridmoment övertygar inte bara genom sin förbättrade prestandatäthet, utan står också för ett väsentligt bredare urval av möjliga borrningar.
Dessutom har bolaget lanserat en ny serie överbelastningskopplingar, EAS®-Compact®, i vilken företaget byggt in mångårig erfarenhet och know-how från många testserier.Kopplingarna tillgodoser följaktligen konsekvent ökande krav på hastighet och dynamik. Dessutom har EAS®-HSE Highspeed-elementkopplingar för höghastighetstillämpningar byggts ut med två små storlekar. Inom axelkopplingar har mayr® power transmission bland annat förstorat hastighetsområdet för de stora ROBA®-DS-skivkopplingarna och kan därför erbjuda tillförlitliga anslutningar för mätning av flänsar för områden som är större än 100,000 Nm.
Och när det gäller backlash-fria, högpresterande servokopplingar, förlänger företaget permanent sitt modulära standardsystem. Nya moderna produktionsprocesser säkerställer också bra priser och korta ledtider.mayr® power transmission på Hannovermässan 2019: Hall 25, Monter D30.
Om Mayr power transmission:
Det familjeägda företaget Mayr power transmission (grundat 1897) är en ledande tillverkare av säkerhetsbromsar, vridmomentbegränsare och axelkopplingar. Dessa produkter är i första hand avsedda för användning i eldrivna maskiner och anläggningar. De kan till exempel finnas i tappningsanläggningar, i verktygsmaskiner, i förpacknings- och tryckpressar samt i hissar, i vindkraftsverk och i stegteknik. För närvarande arbetar cirka 600 anställda på huvudkontoret i Mauerstetten i Allgäu. Globalt har Mayr power transmission mer än 1000 anställda. Med produktionsanläggningar i Polen och Kina, försäljningsbolag i USA, i Frankrike, Storbritannien, Italien, Singapore och i Schweiz samt 36 ytterligare representanter i olika länder så är företaget aktivt runt om i världen.