Nyheter

Siemens banar väg för framtidens industri under årets Hannovermässa

Siemens sätter kursen för framtidens tillverkning under årets Hannovermässa den 1–5 april. Deltagandet sker under temat ”Digital Enterprise – Thinking industry further!” och fokus ligger på att lyfta fram innovativa och digitala lösningar för en konkurrenskraftig tillverknings- och processindustri.
På en 4 000 kvadratmeter stor yta i Hannovermässans hall 9 kommer Siemens att visa upp en rad nya lösningar som möjliggör den digitala transformationen för tillverknings- och processindustrin, samt integrerade energilösningar för nätverksoperatörer. Målgruppen är industriföretag av alla storlekar och från alla sektorer som vill öka sin flexibilitet och produktivitet för att möta de växande kraven på skräddarsydd massproduktion. Extra roligt i år är att Sverige är partnerland till mässan, vilket manifesteras genom att flera exempel på Siemens samarbete med svenska industriföretag visas upp.
– Det här är ett utmärkt tillfälle att ta del av både vår vision för framtidens smarta industri och konkreta exempel på vad som görs redan idag – framtiden är ju redan här, säger Göran Persson, divisionschef för Siemens Digital Factory. Självklart presenterar vi även ett antal produktinnovationer och nya lösningar från vår Digital Enterpriseportfölj. Jag hoppas att vi ses i hall 9!
Exempel på implementering av lösningar ur Digital Enterpriseportföljen
Siemens kommer att illustrera sin vision för implementationen av lösningar och produkter som förenar den virtuella med den verkliga världen. Monterytan bjuder på en rad demonstrationer av innovativa tjänster och produkter från portföljen Digital Enterprise, samt flera exempel från sektorer så som kemi- och bilindustrin.
Smarta automationskoncept med edge computing och AI
Integrationen av edge computing, artificiell intelligens och MindSphere har visat sig ovärderlig för kvalitetsinspektion av kretskort vid tillverkningen av Simatic-produkter på Siemens elektronikfabrik i tyska Amberg. För de som vill veta mer visas caset upp under mässan.
Innovativa lösningar för digitalisering inom maskintillverkning
Siemens presenterar flera nya programvaror för molnlösningar och edge computing, designade att möjliggöra dataanalys och maskininlärning samt öka prestationen hos maskinverktyg. Även integrerade lösningar för användning av additiva tillverkningsmetoder för maskinverktyg och robotik visas upp.
Integrerade energilösningar för nätverksoperatörer
Besökare kommer att kunna ta del av sömlös integration av kraftdistributionslösningar i digitala automationsmiljöer genom nya, smarta system och verktyg – en del av dem med en direkt länk till Siemens molnbaserade operativsystem för IoT, MindSphere.
Ett urval av produktinnovationer som presenteras på mässan:
Senaste versionen av programvaran NX, som har utökats med funktioner för machine learning (ML) och artificiell intelligence (AI).
Siemens egna E-CAD för mekatroniska enheter samt konstruktion av produktionslinjer, paketerad i en ny ”Electrical Design”-modul.
Ett nytt innovativt system för processkontroll applicerbart på styrsystemet Simatic PCS 7.
PlantSight, ett system som använder data från flera olika datakällor för att möjliggöra snabbaccess till tidigare otillgänglig anläggningsinformation.
Nya CloudConnect-produkter designade för dataöverföring från maskiner, system och produkter till ett antal olika molnplattformar.
Nya frekvensomriktarserien Sinamics G120X, ämnad för vatten/avloppsvatten-, pump- och ventilationsbranschen.
Siemens kommer även att finnas på plats i hall 6 och presentera mjukvarulösningar för Product Lifecycle Management, samt i hall 27 med lösningar för e-mobilitet.
Foto; Siemens