Nyheter

Upp till bevis – klarar system för utrustningskontroll extrema väderförhållanden?

Teknologibolaget ABAX beskriver deras lösning för utrustningskontroll och spårning som robust, pålitlig och kostnadseffektiv på deras hemsida. Genom GPS- och GSM-teknologi signalerar enheten var utrustningen befinner sig och hur mycket den har använts. Med hjälp av Björn André Hagen, Product Owner på ABAX, har enheten genomgått ett vattentest och ett istest.
Vattentest och istest
Genom att låta enheten bada i vatten och frysas in i en iskub utomhus, testades GPS- och GSM-funktionen under kyliga väderförhållanden för att se om teknologin klarar av att signalera position och användning under extrema temperaturer – både på utrustning med eget batteri och för utrustning utan egen batterikälla.
Resultatet – iskyla är inget problem när teknologin är specialutvecklad
Resultatet av experimentet visar en fullt fungerande GPS- och GSM-spårningsenhet, som kan övervaka position och användning av verktyg och maskiner, både de som har egen strömkälla och de utan, även under extrema väderförhållande.
– Det positiva testresultat kommer inte som en överraskning för oss. ABAX utrustningskontrollsystem är utvecklad av våra specialister på vårt huvudkontor i Norge och har IP67-certifikat, vilket betyder att enheten är vattentät och har högsta kvalité. Men det är alltid viktigt att kvalitetssäkra, då våra grundpelare handlar om att producera och levera teknologi i världsklass som kunden kan använda i många år, säger Björn André Hagen, Product Owner på ABAX.
Här kan du läsa mer om teknologin för utrustningskontroll.
PÅ bilden: Utrustningskontrollenheten under istestet
Foto: Björn André Hagen