Nyheter

Stålbucklan – Jernkontoret stöttar tjejhockeyn

Jernkontoret, initiativtagare till tjejhockeyturneringen Stålbucklan, har beslutat att dela ut stipendier om 10 000 kr vardera till de klubbar som fostrat de spelare som utses till turneringens Bästa målvakt, Bästa back, Bästa forward samt samt Most Valuable Player.
– Stålindustrin finns på orter där hockeyn är stark och det är ingen tillfällighet. Hockey är en inställningssport och rätt inställning är lika viktigt i stålindustrin. Tjejerna tvingas ofta ha ännu tuffare inställning för att kunna ta sig fram och ta plats inom hockeyn, en tuff inställning och en vilja av stål är också det vi letar efter hos våra medarbetare, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.
Jernkontorets stipendium är ett komplement till de prispengar som de bästa tjejerna får om de lyckas bli Bästa målvakt, Bästa back, Bästa forward respektive Most Valuable Player.
– Vi vet också att klubbarna ofta kämpar med tuffa ekonomiska villkor, och vi vill med stipendiet visa dem uppskattning för allt viktigt arbete de gör. Vi hoppas också att det gör tjejerna stolta att ha erövrat ett stipendium till sin klubb, säger Gert Nilson.
Bakgrund
Jernkontoret startade Stålbucklan år 2006, då som en årlig turnering med sammansatta lag för tjejer mellan 14-16 år. Anledningen var att det saknades en turning för unga hockeytjejer. Sedan 2012 drivs Stålbucklan i Svenska Ishockeyförbundets regi och från och med i år ingår den i ungdomsturneringen TV-pucken. Jernkontoret finns med som sponsor, i år med ett stipendium som särskilt riktar sig till de bästa hockeyspelarnas hemmaklubbar.
Bilden:
Vinnarlaget 2015: Uppland.
Foto: Svenska Ishockeyförbundet.