Nyheter

ManpowerGroup och Ung Företagsamhet gör unga redo för arbetslivet

ManpowerGroup kliver in som partner till den ideella organisationen Ung Företagsamhet, i ett samarbete som ska bidra till att fler unga snabbt kommer ut i arbete efter avslutad utbildning. ManpowerGroup kommer bland annat dela med sig av fakta och kunskap kring rekrytering och vad som krävs på framtidens arbetsmarknad, samt delta i juryarbetet för SM i Ung Företagsamhet.
– Som en av Sveriges största arbetsgivare är det viktigt för oss att göra fler unga redo för arbetslivet. Ung Företagsamhet hjälper elever utveckla viktiga egenskaper för att bli anställningsbara på framtidens arbetsmarknad. Vi ser fram emot att stötta dem i det viktiga arbetet, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup.
Samarbetet med Ung Företagsamhet är en del av ManpowerGroups hållbarhetsarbete. Som partner till Ung Företagsamhet kommer ManpowerGroup bland annat delta i juryarbetet för SM i Ung Företagsamhet och tillhandahålla fakta och kunskap om rekrytering, företagande och framtidens arbetsmarknad till elever och lärare.
– Vi är glada och stolta över att ManpowerGroup kliver in som partner till Ung Företagsamhet. Med hjälp av deras expertis inom vad som krävs på framtidens arbetsmarknad och rekrytering av unga förmågor kan vi ytterligare stärka eleverna att snabbt komma ut i arbetslivet, säger Cecilia Nykvist, vd för Ung Företagsamhet Sverige.
Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som utbildar gymnasie- och grundskoleelever i entreprenörskap. Organisationen finns i hela Sverige och är mest känd för så kallade UF-företag, som gymnasieelever startar och driver. Under läsåret 2018/2019 driver hela 31 500 elever UF-företag.
Ung Företagsamhet är en del av det globala nätverket Junior Achievement Worldwide, som arbetar för att stärka ungdomars entreprenörskap och anställningsbarhet. ManpowerGroup är global partner och samarbetar med Junior Achievement Worldwide i 27 länder, inklusive Sverige.
Foto: Sune Chee