Nyheter

Atlas Copco introducerar en ren, smart och kompakt oljefri skruvvakuumpump

Atlas Copco introducerar en helt ny oljefri skruvvakuumpump – DHS 065-200 VSD+ – med lägre livscykelkostnader, högre produktivitet, mindre energiförbrukning och enklare underhåll.
DHS 065-200 VSD+ är en oljefri vakuumpump, byggd för snabba cykler och kontinuerlig drift, som passar särskilt bra för känsliga applikationer inom vakuumtorkning, papperskonvertering och elektronik- och livsmedelsindustrin.
Pumpen kräver varken vatten- eller oljeavkylning och avger inga oljeföroreningar, inklusive oljeaerosoler, till den omgivande luften. Den har ett minimalt klimatavtryck och är certifierad enligt ISO 8573-1 Klass 0. En variabel skruvdesign kombinerad med få och robusta delar bidrar till att öka pumpens effektivitet och minskar kostnaderna för underhåll. Det ljuddämpande och robusta höljet säkerställer en tyst och vibrationsfri drift, även på pumpens högsta varvtal.
Inga oljeföroreningar i den omgivande luften
Eftersom vakuumpumpen DHS 065 – 200 VSD+ är helt oljefri så avger den inga oljeföroreningar till den omgivande luften. Det skapar en renare och säkrare arbetsmiljö, något som är mycket viktigt i Atlas Copcos utvecklingsarbete.
Bäst i klassen i kategorin torra vakuumpumpar
– Den nya skruvprofilen för DHS 065-200 VSD + erbjuder den bästa prestandan inom kategorin torra vakuumpumpar. Vi bestämde oss för att bygga en pump som skapar en säkrare, renare och smartare industrimiljö. Den gedigna designen, den rena driften och möjligheten till fjärrövervakning och kontroll gör pumpen perfekt för industriella applikationer, säger Alexander Frerichs, produktchef för torra pumpar.
Möjlighet till uppkoppling mot Industri 4.0
DHS 065-200 VSD+ är utrustad med ett avancerat styrsystem – MK5 Elektonikon® – som gör det möjligt att integrera vakuumpumpen i intelligenta digitala nätverkssystem. Användaren får då uppdaterad information om drifttimmar och stillestånd, varningar och felmeddelanden för att nämna några exempel. Kombinerat med Atlas Copcos SMARTlink-system erbjuder den nya vakuumpumpen oöverträffade fjärrövervakningsfunktioner.
Drivremmen kan bytas på under 30 minuter
Minskat och enkelt underhåll är ett fortlöpande fokus i utvecklingen av DHS VSD+-serien och lagren och drivremmen är de enda delarna som behöver bytas ut. Lagren nås enkelt eftersom höljet snabb kan lyftas av då de inre delarna behöver bytas. Drivremmen kan bytas av kunden själv på under 30 minuter. Detta bidrar till en mindre komplex och mer kostnadseffektiv vakuuminstallation. En i alla avseenden ren, smart och kompakt vakuumpump.