Nyheter

Sveriges ambassadör i Finland besökte Finlands högsta träbyggnad

Idag besökte Sveriges ambassadör i Finland Anders Ahnlid ”Light House Joensuu”, som är Finlands högsta träbyggnad. Den är 50 meter hög och har 14 våningar.
Byggnaden kommer att stå klar under hösten 2019 och bestå av 120 studentlägenheter. ”Light House Joensuu” är ett bra exempel på hur Stora Ensos träprodukter kan användas för att bygga höghus på ett mer hållbart och tidseffektivt sätt.
Stora Enso har blivit utvald som leverantör till en 14 våningar hög träbyggnad i Joensuu, Finland. När den väl står klar kommer byggnaden som kallas Light House Joensuu att vara den högsta träbyggnaden i Finland.
Light House Joensuu kommer att bestå av 120 studentlägenheter. Byggmästaren är studenthuset Joensuun Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli och huvudleverantören är Construction Office Eero Reijonen. Byggnadsarbetet påbörjades i början av 2018 och förväntas vara färdigt under hösten 2019.
Bilden:
Sveriges ambassadör i Finland Anders Ahnlid besökte idag ”Light House Joensuu”, som är Finlands högsta träbyggnad. (Anders Ahnlid i mitten på fotot).
Foto: Stora Enso