Nyheter

Stora Enso bidrar till att skid-VM i Seefeld blir ett hållbart event

Den 19 februari startar VM i längdskidåkning i Seefeld i Österrike där Stora Enso är huvudsponsor. Med sponsorskapet bidrar Stora Enso till ett hållbart idrottsevenemang och får tillfälle att presentera förnybara produkter och lösningar inom olika områden.
Stora Enso tillhandahåller bland annat kartong till förpackningar och muggar, bestick i biokomposit, papper till mediacentret och biljetter samt trä till byggnader och podier. Dessutom har Stora Enso tillsammans med Swarovski Kristallwelten tagit fram hederspris till pristagarna.
Förutom medalj får pristagarna även ett hederspris som kombinerar trä och kristall. Hederspriset är designat av arkitekten Christoph Haas, där träet symboliserar bergen i Tyrol och kristallen symboliserar snön.
På plats i Seefeld kommer Stora Enso att ha 60 medarbetare som är volontärer under tävlingarna samt en utställning som visar att företagets förnybara produkter är ett klimatvänligt alternativ till produkter tillverkade av fossilbaserade material.
Bilden:
Pristagarna i skid-VM kommer att få hederspris från Stora Enso och Swarovski Kristallwelten.
Foto: Stora Enso