Nyheter

Preem lanserar YouTube-serie med Gunde Svan inför Vasaloppet

Preem fortsätter samarbetet med Gunde Svan och Vasaloppet. Inför Vasaloppets vintervecka lanserar företaget en YouTube-serie där skidlegendaren coachar fyra personer som tillsammans med honom ska delta i Stafettvasan den 1 mars 2019.
I filmerna får vi följa Gunde och hans Team Preem-lag som ska genomföra Stafettvasan tillsammans. Lagmedlemmarna är utsedda genom en facebooktävling som Preem anordnade innan jul. Serien omfattar fyra avsnitt och kommer att publiceras på Youtube med start från och med den 13 februari.
– Mitt jobb är att svetsa samman gänget till ett lag. Fokus ligger på att skapa lagandra och kämpaglöd inför den utmaning vi ska genomföra tillsammans. Självklart delar jag med mig av skidtips och åkteknik också, säger Gunde Svan.
Preem har varit huvudsponsor för Vasaloppet i 11 år. Med Gunde Svan som Preems ambassadör så var det en självklarhet att engagera honom även i sponsorskapet:
– Gunde är en fantastisk inspiratör med en energi som smittar av sig. Med YouTube-serien Gundes stafettlag har vi hittat ett sätt att bredda vårt sponsorskap i digitala kanaler och skapa ett engagemang även utanför Vasaloppsspåren. Och det känns väldigt roligt att få bjuda vinnarna i Preems tävling på denna fantastiska upplevelse tillsammans med Gunde, säger Ulrica Bååthe, chef för Marknadskommunikation på Preem.
Preem och Vasaloppet delar ett engagemang för hållbarhet. Under temat ”Skogen är full av energi” har Preem laddat sitt sponsorskap med aktiviteter och upplevelser i och utanför skidspåret som bidragit till att öka kunskapen om Preems satsningar på förnybara drivmedel från skogen och stärkt den positiva attityden till företaget.
Preem står också bakom världens största facebookgrupp för Vasaloppsentusiaster, nämligen ”Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet!”. Här kan intresserade diskutera träning, teknik och taktik. Eller varför inte hitta en resekamrat till Vasaloppsveckan, eller en träningskompis på hemmaplan.
Idé och produktion: Spoon
Mediebyrå: Scream