Nyheter

Klonade klassrum – basen till FEI:s internationella expansion

Utbildningsföretaget FEI lanserar nu den nya generationen av utbildningskonceptet FEI FLEX med siktet inställt på internationell expansion. Med en nyutvecklad teknisk plattform och unikt komponerad kommunikationsteknik kan nya klassrum snabbt etableras och kopplas samman.
– Vi har utvecklat nya FEI FLEX för att passa stora arbetsgivares förutsättningar att förse medarbetarna med kompetensutveckling på internationell nivå. Utöver våra egna lokaler, installerar vi nu FEI FLEX-klassrum hos flera samarbetspartners och kunder, både i Sverige och utomlands, säger Magnus Rolf, vd FEI.
FEI FLEX var redan då det lanserades 2012 ett innovativt utbildningskoncept som gav kursdeltagare på distans möjligheten att delta aktivt i realtidsundervisning. Nu lanserar FEI en helt nyutvecklad plattform med specialanpassad utbildningsteknik, vilket tar FEI FLEX till en ny nivå.
– Med modern teknik går det att kommunicera och arbeta tillsammans även om man befinner sig på helt olika platser i världen. Med nya FEI FLEX har vi skapat en plattform som tar detta ett steg längre i utbildningssyfte för hela grupper, organisationer och företag.
En bärande idé är att kunna koppla ihop kompletta FEI FLEX-klassrum i ett nätverk för lärande, vilket förbättrar förutsättningarna på flera olika sätt.
– Vi lägger grunden till en internationell utbildningscommunity där alla kan ta del av vårt kursutbud, utbyta erfarenheter och bygga värdefulla nätverk.
Den nya FEI FLEX-plattformen utgår från företagens förutsättningar och kursdeltagarnas krav. Konceptet ger en bild- och ljudupplevelse utöver det vanliga med kameror, mikrofoner, stora skärmar och specialprogrammerade datorer. Det är enkelt att sammanföra lärare, deltagare och hela klasser oberoende av var de befinner sig geografiskt.
– Våra kursdeltagare är yrkesverksamma och vill ha ut maximalt av sina studier, därför vill de kunna interagera med andra deltagare och inte minst med läraren, även om de har förhinder att närvara fysiskt.
FEI:s kunder har också möjlighet att använda systemet för internutbildning mellan olika kontor eller länder. Plattformen och FEI FLEX-klassrummen gör det enkelt och kostnadseffektivt att organisera intern kompetensutveckling.
FEI erbjuder kurser och utbildningsprogram inom bland annat företagsekonomi, juridik, HR och fastighetsförmedling till näringslivet. FEI grundades 1888 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Föreläsningarna sker i Stockholm, Göteborg, Malmö, London och Alicante samt online via plattformen FEI FLEX. www.fei.se