Nyheter

Nya GreenCoat Crown BT levererar hållbarhet och hög kulörstabilitet

För att möta den globala efterfrågan på hållbara byggnadsmaterial som även ger förbättrad prestanda har SSAB introducerat GreenCoat Crown BT med hög slitstyrka och kulörbeständighet för tak- och väggbeklädnader.
Denna nya produkt, som ingår i premiumstålsortimentet GreenCoat®, är belagd med hållbar svensk rapsolja och är för närvarande den grönaste färgbelagda stålprodukten i byggbranschen.
GreenCoat Crown BT har genomgått rigorös testning och utvecklats för att klara av strängaste klimat och säkerställer hög kulörstabilitet för pannprofiler, modulära- och falsade tak liksom för sandwichpaneler och väggbeklädnader.
GreenCoat Crown BT kombinerar goda tekniska egenskaper som UV-resistens (Ruv3) och korrosionsbeständighet (RC4) med en hållbar biobaserad teknik (BT), där en avsevärd mängd fossila lösningsmedel har ersatts med svensk rapsolja. Resultatet är en lättunderhållen byggprodukt matt utförande som med hög prestanda och god formbarhet och mycket bra kulörstabilitet mellan leveranser, är perfekt för modulära takpannor.
GreenCoat Crown BT, uppfyller även, liksom alla färgbelagda SSAB-produkter, gällande REACH-bestämmelser och är helt fria från kromater. Dessutom är stål till 100% återvinningsbart.
Moderna, hållbara byggtrender
Aktuell byggstatistik visar att efterfrågan på hållbara byggnadsmaterial ökar. För att möta dessa moderna byggtrender och deras ökande popularitet över hela världen, erbjuder nu GreenCoat Crown BT byggnadsentreprenörer en hållbarhetsnivå som är unik på marknaden.
– Hållbarhet har blivit en självklarhet för arkitekter och byggmästare. Med våra färgbelagda premiumstål i GreenCoat®-sortimentet, tillhandahåller vi de mest hållbara produkterna med överlägsna tekniska egenskaper för byggnadsbranschen, säger Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe inom SSAB koncernen.
Utvecklad i samarbete med partners
GreenCoat Crown BT är resultatet av ett omfattande produktutvecklingssamarbete med kundåterkoppling, granskning av testresultat och expertkunskaper från våra partners. Slutresultatet är en produkt som kombinerar hög prestanda med ett grönare boende.
GreenCoat Crown BT finns i normal och matt glans. Det något strukturerade utseendet ligger i linje med moderna arkitektoniska trender. Kulörutbudet är inspirerat av nordisk natur och har utvecklats utifrån synpunkter från ledande arkitekter och byggmästare.
Bild: SSAB