Nyheter

IF Metall stämmer Adecco Sweden för utebliven lön

IF Metall har idag lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen mot Adecco Sweden AB och Kompetensföretagen. Stämningen gäller att företaget inte betalat ut helglön till vid en storhelg.

– Det är ett pilotfall. Vi företräder en medlem som inte fått den lön han har rätt till enligt kollektivavtalet. Själva beloppet är förhållandevis litet i det enskilda fallet, men det kommer att få stor principiell betydelse om vi får rätt i Arbetsdomstolen. Det är många andra medlemmar som under lång tid inte heller har erhållit den lön de har rätt till, säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

Förutom ersättning till medlemmen för den uteblivna lönen, yrkar IF Metall att företaget ska betala skadestånd till förbundet på 100 000 kronor.