Nyheter

Sweco partner i nytt nationellt AI-center

Sweco är founding partner när det nya nationella forskningscentret AI Innovation of Sweden etableras på Lindholmen Science Park i Göteborg.
Idag invigdes AI Innovation of Sweden på Lindholmen Science Park av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman. Centret ska stödja tillämpad forskning och innovation inom artificiell intelligens och främja samarbete mellan olika branscher. Det kommer att vara öppet för individer och team från universitet, industrin och näringslivet och den långsiktiga visionen är att Sverige ska bli en ledande nation med ett helhetsgrepp inom AI-lösningar.
– Vi ser att AI blir en allt mer betydande del i utvecklingen av våra framtida samhällen och städer. Genom denna satsning hoppas vi tillsammans med AI Innovation of Sweden kunna bygga kunskap om hur människor, organisationer och samhällsfunktioner på bästa sätt kan dra nytta av AI, säger Daniel Sandberg, Head of Digital Transformation på Sweco i Sverige.
Swecos AI-experter hjälper redan idag kunder att utveckla tjänster och skapa värde genom att nyttja nya teknologier. Som partner i forskningscentret ser man en möjlighet att utveckla dessa tjänster ytterligare och samtidigt bidra med samhällsbyggnadsperspektivet i samarbetet med andra aktörer.
– AI och specifikt maskinlärning ska inte bara vara något det pratas om, utan något som verkligen appliceras för att göra Sverige konkurrenskraftigt. Vi på Sweco är stolta över att kunna bidra till Sveriges utveckling och satsningen inom AI. Vi ser fram emot att kunna stödja centret och våra kunder, säger Noel Alldritt, som är gruppchef hos Swecos IT-konsulter för samhällsutveckling.