Nyheter

Implenia vinner nytt kontrakt mitt i centrala Stockholm – City Link

Implenia har, i ett joint venture med Hochtief Infrastructure, vunnit kontrakt för att bygga Anneberg-Skanstulltunneln i Stockholm.

Svenska kraftnät har tilldelat Implenia och Hochtief uppdraget som är värt 915 miljoner svenska kronor.
”City Link” -projektet Anneberg-Skanstulltunneln kommer att bidra till att förbättra elförsörjningen i Stockholmsregionen.

En tunnel med en längd på 13,4 km och en diameter på fem meter byggs 50-100 meter under Stockholm med hjälp utav en tunnelborrmaskin, TBM. I projektet ingår också sex ventilationsschakt, hissystem och konstruktion av tekniska byggnader för elektrisk utrustning nära Anneberg och runt schakten. Arbetena beräknas starta i januari 2019 och planeras vara färdiga 2024. Syftet med City Link-projektet är att ansluta norr (Upplands Väsby) och Söder (Huddinge) med ny elförsörjning. För Implenia Group arbetar experter inom infrastrukturavdelningen hand i hand med den lokala svenska enheten, Implenia Sverige, på projektet.

– Vår kompetens inom tunnelbyggande med tunnelborrmaskiner kommer väl till pass och tillsammans med beställaren blir detta ett bra och spännande projekt, säger Fredrik Björckebaum, vd Implenia Sverige.

Bilden:
Medverkande vid signering av kontrakt (från vänster): Martin Förder och Per Lindén från Implenia, Bo Krantz och Ulrika Hedman från Svenska kraftnät, Walter Finze samt Klaus Grüttner från Hochtief.
Foto: Tomas Ärlemo