Nyheter

Även i år lyser skorstenen upp Katrineholm

Förra året lyste Tekniska verken upp skorstenen på Kraftvärmeverket som en final i firandet av Katrineholms 100 års jubileum. Skorstenen som är 80 meter hög syns över stora delar av Katrineholm. Belysningen kommer att tändas i morgon fredag 21 december och lyser fram till 7 januari 2019.

Halva skorstenen, ca 40 meter, kommer precis som förra året att belysas med en cirkelarmatur från mitten och uppåt. Belysningen ger känslan av en brinnande låga.

På nyårsafton programmeras belysningen om för att lysa i regnbågens alla färger under ett dygn, sedan återgår belysningen till den brinnande lågan igen.

– Vi på Tekniska verken vill även i år bjuda på ljus från skorstenen på Kraftvärmeverket under jul och nyårshelgerna. Vi vill samtidigt passa på att hälsa God Jul och Gott Nytt År till alla Katrineholmsbor, säger Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme.

Tid: Skorstenen lyser upp mellan 21 december och 7 januari.
Plats: Skorsten finns på Energigatan 3, Kerstinaboda industriområde på Väster.

Foto: Tekniska verken