Nyheter

GM-verken i Gnosjö: Enkla lösningar för komplexa bockradier

En ny rörbockningsmaskin från italienska Crippa ökar kapaciteten rejält hos GM-verken och stärker deras roll som systemleverantör inom rör och plåt. En ny förfrågan från en befintlig kund framkallade behovet av nyinvestering skriver gnosjoregion.se.

– Vi fick ett volymjobb på fläktstativ för värmefläktar och insåg att vi inte skulle klara behovet med befintlig utrustning, berättar vd och delägare Roine Oscarsson för gnosjoregion.se
Kraven på bockmaskinen var att den skulle bocka både höger och vänster, klara fri radiebockning och även hålslagning. Valet föll på italienska Crippa.

Maskinen var på plats till semestern och en stor vinst vi ser är just snabbheten, säger delägare Andreas Oscarsson.

– Crippas servicetekniker kan koppla upp sig mot vår maskin, både för snabb och kostnadsfri service och även för att bistå exempelvis när vi räknar på jobb, berättar delägare Kjell Lundh.

Själva bockningsmomenten går nu även mycket snabbare än tidigare.

På 30 sekunder har vi en färdig bockad detalj och på cirka en minut ett komplett fläktstativ, säger en nöjd operatör, Hannes Lundh.

GM-verken är en legoleverantör som specialiserat sig på rörbearbetning. Man bockar från 6 till 57 mm och kör även fyrkantsrör och rektangulära rör. Många kunder har varit med GM-verken sedan starten 1990.

De har ett starkt förtroende för vårt sätt att jobba och ser att vi har satt kundens behov och önskemål i centrum. En styrka vi har är vår Tig-svetsning i robot vilket många har försökt men inte alla lyckats med eftersom det ställer så höga krav på detaljer, avslutar Roine för gnosjoregion.se.