Nyheter

Ny chef för Service EMEA hos Interroll

Thorsten Steinle är ansvarig för Interrolls serviceverksamhet i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) sedan den 1 november 2018.I sin nya roll som chef för Service EMEA kommer den 50-årige Steinle att främja den landsspecifika utbyggnaden av serviceverksamheten samt utbyggnaden av tjänsteutbudet i Interrolls servicenätverk.

Fokus ligger här på att öka kundnöjdheten ytterligare. En kontaktpunkt är processharmonisering av servicekedjan över alla Interroll-produkter och tjänster.

Steinle besitter nästan 20 års internationellt beprövad strategisk och operativ affärskompetens med fokus på försäljning, service och eftermarknad.

Innan Steinle anslöt sig till Interroll var han Service Director EMEA hos verktygsmaskintillverkaren DMG MORI Management GmbH i Bielefeld där han var ansvarig för eftermarknadsverksamheten i EMEA (utom Tyskland och Sydvästeuropa) med en omsättning på hundratals miljoner euro. Tidigare har han varit Service Manager Europe för DMG MORI Europe AG från Winterthur, Schweiz sedan 2013. Denna ställning följdes av olika ansvarsområden vid Heidelberger Druckmaschinen AG 1999-2013, bland annat ledande befattningar inom divisionen Service & eftermarknad i Heidelberg, Tyskland , och ett uppdrag för Heidelberger Druckmaschinen Osteuropa Vertriebs GmbH som försäljningsdirektör Service & Parts Eastern Europe i Wien, Österrike.

– Jag ser fram emot att arbeta med Thorsten Steinle. Med sin långa erfarenhet av serviceintensiv verksamhet inom verktygsmaskiner garanterar han ett strategiskt lämpligt och operativt effektivt genomförande av Interroll-strategin, säger Christoph Reinkemeier, Executive Vice President Global Sales and Service i Interroll Group.