Nyheter

Samarbete leder till 40 nya laddplatser för elbilar och laddhybrider i Åre

Nu blir det enklare att ta elbilen till fjällen – Fortum Charge & Drive installerar nu laddstolpar för normalladdning av elbilar samt laddhybrider. Dessa laddstolpar kommer vara fördelade på 3 stycken parkeringar- 7 laddstolpar i Duved, 8 laddstolpar vid liften ”VM-8:an” och 5 laddstolpar vid Rödkulleliften. Detta ger totalt 40 stycken laddplatser för elbilar och laddhybrider.

– Vi är oerhört glada att vi kan ta nästa steg i vårt samarbete med Fortum. I våra partnersamarbeten strävar vi alltid efter att utveckla en nytta för våra gäster. Med dessa 40 nya laddplatser hoppas vi att våra gäster ska känna en hållbar nytta under skidsemestern och att allt fler tar elbilen till fjällen, säger Linda Morell PR-Chef SkiStar.

– Sedan tidigare har vi ett samarbete med SkiStar där vi lyfter fram solkraften där tre av Åres stolliftar drivs av solkraft. Vi är otroligt glada och stolta över att få fortsätta vårt samarbeta med SkiStar, denna gång med laddstolpar, säger Tobias Henmark, Sverigechef Fortum Charge & Drive. Vi ser ju en stark ökning av elbilar och med det kommer även behovet av att kunna ladda sin elbil på ett enkelt och smidigt sätt, runtom i hela Sverige.

Om Fortum Charge & Drive:
Charge & Drive erbjuder ett marknadsledande affärssystem för laddinfrastruktur och ett nätverk som är ledande i Norden med ca 740 snabbladdare och drygt 3 000 smarta laddare. Molntjänsten Charge and Drive har bland annat en flexibel betalningsfunktion, kundtjänst, och mobilapp med karta samt omfattande funktioner för distansövervakning.

Bilden:
Flera laddstolpar i Åre, bl a vid VM 8:ans dalstation.
Foto: Skistar