Nyheter

Hitachi vill köpa Power Grids från ABB

Hitachi uppges vara på väg att köpa ABB:s kraft- och automationsdivision Power Grids för upp till 800 miljarder yen, motsvarande cirka 64 miljarder kronor, enligt Nikkei. Enligt uppgifterna är köpet inte klart, men i slutförhandlingarna., rapporterar Dagens Industri nu på morgonen.

Hitachis  har bekräftat att man vill gå vidare med affären, uppger anonyma källor för Nikkei. Om den går i lås skulle den vara den största någonsin för Hitachi. Nikkei skriver att de två bolagen kan komma överens så tidigt som denna vecka.

Tidningen skriver vidare  att ABB planerar att knoppa av Power Grids i ett separat bolag, där Hitachi inledningsvis ska köpa 50 procent, innan man ”inom några år”, ska ta över det helt. Det pris som diskuteras uppges ligga i spannet 600-800 miljarder yen.