Nyheter

SKF stänger fabrik i Storbritanien

SKF konsoliderar sin europeiska Aerospace-tillverkning och stänger fabriken i England. Tillverkningen ska istället flyttas till SKF:s fabriker i Italien och Frankrike, skriver Dagens Industri.

Den här konsolideringen är nödvändig för att vi ska säkerställa vår framtida konkurrenskraft, i takt med att flygindustrin moderniseras. Vi får möjlighet att bättre utnyttja mer moderna maskiner och teknologier i våra andra fabriker i Europa”, skriver Automotive & Aerospace-chefen Bernd Stephan i ett pressmeddelande.

En konsultationsprocess med arbetstagarrepresentanter kommer att påbörjas omedelbart. Förutsatt att denna fastställer dagens beslut kommer koncernen erbjuda anställda ett brett paket av stöd och avgångsvederlag, heter det i pressmeddelandet.