Nyheter

Saab officiell partner till Sverige i Expo 2020 Dubai

Saab är officiell partner till Sverige i världsutställningen Expo 2020 Dubai i Förenade Arabemiraten. Saab är en av flera officiella sponsorer och totalt stödjer Saab det svenska deltagandet med 10 MSEK.

Världsutställningen Expo 2020 Dubai äger rum den 20 oktober 2020 till den 10 april 2021. Syftet med ett svenskt deltagande i Expo 2020 Dubai är att stärka en allsidig och positiv bild av Sverige, att främja svenskt näringslivs konkurrenskraft och kreativitet samt att stärka Sveriges attraktionskraft för turism, investeringar, forsknings- och kulturutbyte.

Vid världsutställningen beräknas mellan 150 och 180 länder och organisationer att delta. Arrangörerna räknar med att Expo 2020 Dubai kommer att få 25 miljoner besökare, varav majoriteten antas komma från andra länder än Förenade Arabemiraten.

Den svenska paviljongen kommer att ha en total yta om ca 2700 kvm. Den kommer att bestå av en allmän utställningsdel och en konferensdel.

– Vi ser fram emot att stärka bilden av Saab och Sverige i världen och i regionen. Att delta aktivt i Expo 2020 Dubai ger oss unika möjligheter att nå ut till en global publik. För Saab är Förenade Arabemiraten också ett viktigt samarbetsland och vi satsar nu på att utveckla vår närvaro i landet. Världsutställningen 2020 blir ett viktigt tillfälle för oss att möta kunder, samarbetspartners och allmänhet, från såväl Förenade Arabemiraten som från andra länder, säger Saabs vd Håkan Buskhe.

Foto: Expo 2020 Dubai