Nyheter

Jobba för en hållbar framtid – SCA rekryterar 80 sommarvikarier till Piteå

Julen har inte ens passerat, men redan nu startar SCA rekryteringen av sommarvikarier inför nästa sommar. 80 nya medarbetare ska rekryteras till Piteå.

– Vi vet att sommaren kommer snabbare än man tror och därför provar vi i år ett nytt sätt att rekrytera tjejer och killar. Vi kommer bland annat att speed-dejta ett stort antal av de sökande, berättar Klas Englund Sandlund, HR-chef vid SCAs pappersbruk.

Sommarrekryteringen är viktig för att säkra framtida kompetens i en spännande bransch, men det ger också möjlighet att lära känna SCA som företag lite bättre.

– Vi är en av de största arbetsgivarna i Piteå med flera olika anläggningar. Gemensamt för oss alla är att vi på olika sätt arbetar med skogens kraft för en hållbar framtid. Vi har många verksamheter och hos oss kan man göra skillnad på riktigt. I detta arbete är våra sommarvikarier jätteviktiga, säger Klas.

Arbetar aktivt för en arbetsplats med mångfald
– Vi strävar efter att ha en arbetsplats med mångfald och arbetar bland annat aktivt med att få fler kvinnor i vår verksamhet. En arbetsplats med mångfald är bra för hela organisationen, besluten blir bättre, förändringstakten högre och man jobbar säkrare, berättar Lars Bogren, sågverkschef.

Det finns många olika tjänster att söka hos SCA, allt från sågverks- och processoperatörer, till maskinförare, byggnadsarbetare, elektriker och förrådsarbetare.

– Vi har många spännande tjänster att erbjuda, så jag hoppas att vi får många sökanden till våra sommarvikariat, avslutar Lars Bogren.

Foto: Bergslagsbild AB