Nyheter

Saab får beställning på radarsystem från FMV

Saab har fått en beställning från FMV, Försvarets Materielverk, för att utveckla och vidmakthålla Försvarsmaktens artilleri- och vapenlokaliseringsförmåga, uppger Dagens Industri.Saab

Beställningen inkluderar Saabs multifunktionsradar Giraffe 4A och livstidsförlängning av artillerilokaliseringssystemet Arthur. Arbetet kommer att utföras på Saab i Göteborg. Leveranser är beräknade från 2019.

Inget ordervärde uppges i pressmeddelandet från Saab.

– Vårt markradarsystem Giraffe 4A förstärker kunders förmåga att upptäcka inkommande hot som taktiska ballistiska missiler. Spänningarna i vår omvärld ökar och systemet ger kunderna en multifunktionsförmåga i världsklass som bidrar till att skydda deras intressen, säger Anders Carp som är chef för Saabs affärsområde Surveillance, enligt Nyhetsbyrån Direkt.