Nyheter

Förändringar i Södras koncernledning

Nuvarande CFO Anna Belfrage har på eget initiativ bestämt sig för att lämna Södra från och med 31 maj 2019.

– Anna Belfrage har varit en kompetent och drivande person som under sin tid som CFO utvecklat och förbättrat Södras ekonomi, IT och inköpsverksamhet på ett professionellt sätt, säger vd och koncernchef Lars Idermark.

Peter Karlsson har utsetts till ny CFO från och med 1 mars 2019. Han har varit verksam som business controller för Södra-koncernen, t.f. CFO och verksam i Södra Wood som ansvarig för förändringarna av Södras engagemang i interiöraffären. Peter Karlsson har, innan han kom till Södra, många års arbetslivserfarenhet inom bland annat IKEA.

– Jag är väldigt glad över att Peter Karlsson vill bli CFO i Södra. Med honom kommer arbetet med att hålla en mycket hög kvalitet kunna fortsätta och utvecklas ytterligare, säger Lars Idermark.

Peter Karlsson kommer att ingå i koncernledningen.

En IT-verksamhet av högsta kvalitet och ambitionen att vara ett ledande skogsföretag inom digitalisering kommer att vara avgörande för att kunna utveckla Södras affärsmodell. Därför är det naturligt att detta område blir en självständig gemensam servicefunktion och att dess nuvarande chef Cristian Brolin blir CDO och medlem av koncernledningen. Han tillträder denna roll vid årsskiftet.

– Cristian Brolin har en djup erfarenhet och kunskap av IT och digitalisering i Sverige och internationellt. Förändringen ökar både fokuseringen och hastigheten på Södras utveckling framåt, säger vd och koncernchef Lars Idermark.

Bild:
Södras massabruk i Mönsterås.
Foto: Per Pixel Petersson