Nyheter

2300 besökare när Derome invigde ny husfabrik

Lördagen den 24 november skrevs en ny hållpunkt in i Deromes historia. Koncernens största industriinvestering någonsin invigdes och när dörrarna öppnades till den nya husfabriken i Värö, utanför Varberg, ringlade sig kön lång utanför.

– Det känns fantastiskt att stå här idag och att så många vänner, medarbetare, familjer och samarbetspartners är här och uppmärksammar vår nya fabrik.

Så inledde koncernchef Magnus Andersson sitt invigningstal inför de 2300 besökarna som samlats i den 17 000 kvm stora anläggningen i Värö.

Invigningen är en milstolpe för företaget och projektgruppen har arbetat hårt i 2,5 års tid för att färdigställa anläggningen. Givetvis med stöd från många medarbetare, leverantörer och samarbetspartners.

– Vi har alltid strävat efter en tillväxt och återinvesteringarna i företaget ihop med medarbetarnas enorma engagemang gör att vi hela tiden fortsätter utvecklas, säger Magnus Andersson. Den här husfabriken är ett kvitto på just den strävan.

Besökarna bjöds på rundvandring i fabriken och gavs möjligheten att lära sig mer om industriell bostadsbyggnation. Utöver det fanns Linn Arvidsson på plats, VM-guldmedaljör i motorsågssporten Logging. Hon demonstrerade ett av tävlingsmomenten och bjöd även på uppvisning av kedjebyte.

På plats för att inviga den nya husfabriken var kommunalråden Ann-Charlotte Stenkil (M) och Jana Nilsson (S) från Varbergs kommun. Invigningsceremonin bestod av att Derome, tillsammans med politiker och samarbetspartners så som Vivab, MTA och Varberg Energi, avtäckte en stor lägenhetsvolym.

– Den här anläggningen och vårt erbjudande är en del för att lösa det pågående bostadspusslet, berättade Peter Mossbrant, VD Derome Hus, för åhörarna. Nu kan vi erbjuda en kvalitetsprodukt som är kostnadseffektiv, vilket ger fler bostäder åt de som väntar.

Han poängterade även problemet med den pågående bostadsbrist som råder i Sverige och hur byggnationerna stoppas på grund av svårigheten för de som vill bygga att få lån.

– Därför är det extra viktigt just nu att vi fokuserar på att utveckla och industrialisera bostadsbyggandet och samtidigt upprätthålla en hög kvalité på slutprodukten.

Foto: Derome