Nyheter

Decentraliserad drivteknik för framtidens digitala fabriker

För första gången presenterar NORD DRIVESYSTEMS sina decentraliserade och intelligenta drivkoncept på SPC IPC Drives 2018 (Hall 3A, monter 465). Mässan pågår mellan 27 och 29 november 2018. Bland höjdpunkterna finns NORDAC LINK fältdistribution, NORDAC FLEX och den effektiva plug-and-play-lösningen LogiDrive.

NORDs decentraliserade drivkomponenter kan konfigureras fritt och enkelt anpassas till olika sorters applikationer så som till exempel transportörer, intralogistik, packning, livsmedel och pumpar. Fältdistributionsserien NORDAC LINK finns som frekvensomriktare (upp till 7,5 kW) eller som motorstartare (upp till 3 kW). Enheterna har plug-in-funktioner vilket gör dem enkla och snabba att installera. Driftsättning och service kan snabbt utföras med hjälp av systemets interna brytare och den lokala kontrollpanelen. NORDAC FLEX omriktare (upp till 22 kW) har en integrerad PLC och positionsfunktionen POSICON, precis som NORDAC LINK.
Den inbyggda PLC:n minskar belastningen på överordnade styrsystemen och möjliggör modulbaserad automatisering. Den kan bearbeta data från anslutna sensorer och ställdon, och om det behövs, självständigt sätta igång en sekvensstyrning. NORDAC FLEX motormonterad frekvensomriktare finns i skalbara moduler från batchstorlek 1 och erbjuder flera olika alternativ för funktionssäkerhet.

Minskade kostnader genom standardisering
Inom drivteknik krävs förutom intelligenta uppkopplade nätverk även kostnadseffektivitet. Ett sätt att uppnå detta är genom att minska antalet versioner. NORD erbjuder även med sina LogiDrive-system service- och underhållsvänlig plug-and-play-teknik. LogiDrive består av energieffektiva standardiserade IE4 permanent magnet växelmotorer, 2-stegs vinkelväxlar och decentraliserade frekvensomriktare för bästa effektivitet både processmässigt och ekonomiskt.

Konfigurera din drivteknik online i NORDs kundportal myNORD där du som kund kan konfigurera din egen drivlösning från NORDs standardutbud – enkelt, smidigt och snabbt. myNORD är ett användarvänligt verktyg med ett tydligt uppbyggt gränssnitt med intuitiv navigering. Priser beräknas direkt och status för beställningar och leveranser kan spåras. För alla standardprodukter finns 3D-modeller, dimensionstabeller och 2D-ritningar.

Ny produkt: Service med APP
NORDCON APP och motsvarande Bluetooth-sticka »NORDAC ACCESS BT» är en mobil lösning för driftsättning och service för alla NORDs drivenheter. Gränssnittet är utformat som en kontrollpanel och erbjuder övervakning och felsökning av drivenheter. Parameterinställning kan enkelt utföras med en Hjälp-funktion och snabb tillgång till parametrar. Appen har även andra fördelaktiga funktioner så som säkerhetskopiering, återställning och oscilloskop.

På bilden:
På SPS IPC Drives 2018 presenterar NORD bland annat frekvensomriktaren NORDAC LINK som även kan användas i högeffektiva LogiDrive-system.