Nyheter

Midsummer plockar plats 19 på Deloitte Technology Fast 50

Solenergiföretaget Midsummer AB hamnar med sin tillväxtökning på 1072 procent över de senaste fyra åren på plats 19 över Sveriges 50 snabbast växande teknikföretag 2018 enligt Deloittes Technology Sweden Fast 50. Midsummer är en ledande leverantör av utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller av typen CIGS.

I år har Midsummer återigen utnämnts till ett av Sveriges 50 snabbast växande teknikbolag. Deloitte, ett av världens ledande revisions- och konsultföretag, utser varje år de 50 snabbast växande teknikföretagen i Sverige. Solenergiföretaget Midsummer hamnar i år på plats 19 med en tillväxtökning på 1072 procent över fyra år och en omsättning på 115 009 TSEK under 2017.

Deloitte Technology Fast 50 baseras på kriterier som snabb tillväxt, innehav av äganderättsskyddad teknologi, stor satsning på forskning och utveckling av teknologi, och vissa miniminivåer på omsättning och antal år under vilka verksamheten bedrivits. Midsummer har platsat på denna tillväxtlista tre gånger tidigare, år 2011, 2012 och 2014. 2012 utnämndes företaget av Deloitte till det snabbast växande teknik- och greentechföretaget i hela EMEA (Europa, Mellanöstern, Afrika).

– Att återigen bli upptagen på denna prestigefyllda lista visar att våra investeringar i forskning och utveckling är på helt rätt spår. Vår målsättning är att vår teknologi ska förbli ledande inom marknadssegmentet lätta, flexibla solcellspaneler, och att vi ska växa i takt med detta snabbväxande segment. Med lätta, flexibla solpaneler skapar vi en marknad för solenergi som tidigare inte funnits och där vi kommer bli den ledande leverantören i världen, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmssolceller och också ett ledande svenskt tillväxt- och exportföretag. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

Foto: Midsummer