Nyheter

Möt hela träindustrin i Karlstad

Trämarknaden i Karlstad är en mittpunkt och mötesplats för såväl den svenska som internationella sågverksbranschen. Under en för- och eftermiddag den 22 november möter vi de främsta företrädarna från trä- och sågverksindustrin som delar med sig av trender och utveckling av träindustrins marknad.

Den 22 november bli en heldag full av nyheter, trender och utmaningar i Karlstad. Förmiddagen börjar med en framtidsspaning av sågverkens viktigaste kundsegment – nordisk bygghandel. Bland annat ställes frågan ”Varför digitalisera i värdekedjan?” och lyfter fram bygghandel ur ett nordiskt perspektiv.

Under eftermiddagen dikuteras trävarumarknaden och dess trender och utveckling. Bland annat lyssnar vi till Ola Wong, journalist och Kinaexpert om Kinas strategi för nationell pånyttfödelse och konsekvenser för Europa. Vi hör även Erik Belfrage, som är Region Manager för Maghreb och West Africa på Business Sweden, berätta om den geopolitiska utvecklingen i Nordafrika och Mellanöstern.

Dagen avslutas med utnämning av riddare av Trämarknadsorden och marknadsmingel.

– Trämarknaden i Karlstad utgör en central mötesplats för sågverks- och träbyggnadsindustrin sedan mer än 50 år tillbaka i tiden. Det är ett viktigt forum där de senaste trenderna och nyheterna inom träindustrin diskuteras, säger Mikael Eliasson, direktör på Svenskt Trä.

Bild: Setra