Nyheter

Essity belönat för innovation och hållbarhet

Essity har tilldelats utmärkelserna ”Technical Innovation of the Year” (Årets tekniska innovation) för Tork EasyCube® och ”Best Practice – Sustainability” (Bästa praxis – Hållbarhet) vid 2018 års European Cleaning & Hygiene Awards. Utmärkelserna tillkännagavs den 15 november i Berlin.

Nya uppkopplingsmöjligheter, ökad kundkännedom och ett bevisat kundvärde övertygade juryn om att Essitys Tork EasyCube är en innovation som ständigt förnyas. Tork EasyCube® lanserades 2014 och är den världsledande mjukvaran för databaserad städning. Sensorer i toalettutrymmena mäter antalet besökare och behovet av påfyllning, vilket möjliggör för städpersonal att veta exakt vad som behöver fyllas på, på vilken toalett och när det behövs.

Genom att använda samlade data och insikter från kunder såsom nöjesparker, köpcentrum, flygplatser och kontorsbyggnader, kan Essity visa upp en 24-procentig minskning av antalet nödvändiga städrundor, 20 procent färre arbetstimmar samt ökad kvalitet på städningen och nöjdare medarbetare.

Bolagets åtaganden och aktiviteter inom välbefinnande, ”mer från mindre” och cirkularitet fick omdömet ”best in class” av juryn, som tilldelade Essity utmärkelsen ”Best Practice – Sustainability”. Lanseringen av Tork PaperCircle™, världens första återvinningstjänst för pappershanddukar, finns än så länge på ett par marknader i Europa och nämndes som ett exempel på ledarskap inom cirkularitet.

Tork PaperCircle™ gör att kunderna kan minska sin miljöpåverkan och arbeta cirkulärt genom att samla in använda pappershanddukar, så att de kan återvinnas lokalt till nya mjukpappersprodukter. Resultatet blir att koldioxidavtrycket minskar med 40 procent jämfört med konventionell avfallshantering, vilket har verifierats av Svenska Miljöinstitutet (IVL), där de processer som undviks har tagits i beaktande.