Nyheter

Stora förändringar på Frankfurtmässan 2019

Vatten, energi, liv. Det är temat för ISH Frankfurt 2019. Världens ledande mässa inom VVS, vatten, energi och AC teknologi. Ny utställningshall, ändrade utställningsdagar och för många nya utställningsplatser. 2019 års mässnyheter presenterades på onsdagseftermiddagen vid en pressträff på Grand Hõtel i Stockholm.

– ISH visar upp ett ganska nytt utseende. Vi har en ny hall och har gjort ganska mycket omdisponeringar, sade Iris Jeglitza-Moshage, Senior Vice President för Frankfurtmässan, till Svensk Byggtidning efter presentationen på Grand Hõtel.

Den nya utställningshallen, Hall 12, får en utställningsyta på hela 9000 kvadratmeter. Med solpaneler på taket och 34 kilometer rördragning för kyla och värme.

– Du kan se Hall 12 från ett arkitektoniskt perspektiv. Det är en extremt bra förbättring (!), framhöll Iris Jeglitza-Moshage vd sin föredragning i Uppsalasalen på Grand Hõtel.

Den nya Hall 12 resulterar i att ungefär 1500 av totalt 2500 utställare måste byta utställningsplats. Ett faktum samtliga berörda redan är informerade om, enligt Iris Jeglitza Moshage.

Nya veckodagar

Att ISH pågår från måndag till fredag utan några helgdagar är ett önskemål från många utställare som tillgodoses på 2019 års mässa 11-15 mars.

Vad är då viktigaste skälet för byggbranschen att överhuvudtaget besöka ISH Frankfurt 2019?

– Att få kunskap om den senaste teknologin inom olika sektorer. Om vad som precis kommit fram och där det finns praktiska användbara exempel att visa upp, svarade Iris Jeglitza-Moshage, Senior Vice President för Frankfurtmässan, Svensk Byggtidning vid presentationen på Grand Hõtel.