Nyheter

BillerudKorsnäs tillsätter ekonomidirektör

BillerudKorsnäs meddelar idag att man utser Ivar Vatne till ekonomidirektör (CFO). Ivar tar därmed plats i BillerudKorsnäs koncernledning och tillträder senast den 1 juni 2019.

Ivar Vatne har mer än 16 års erfarenhet av olika roller inom finans främst med fokus på fast moving consumer goods (FMCG) från Procter & Gamble (P&G), Fiskars och Arla. På P&G har Ivar bland annat varit gruppfinansschef för en av P&Gs divisioner med ansvar för 19 marknader. Sedan tre år är han verksam inom Arla-koncernen där han har tjänstgjort som CFO för Arla Foods Sweden AB och sedan cirka två år som CFO för Arla UK Ltd med en omsättning på cirka 2,2 miljarder euro. Ivar har en civilekonomexamen från Norges handelshögskola (NHH) samt en examen i filosofi från Tromsø Universitet (UiT).

– Det är min övertygelse att Ivars med sin starka kommersiella profil och breda erfarenhet av stora investeringsprojekt, innovationsdriven tillväxt och en solid internationell bakgrund, kommer att bidra mycket positivt till hela bolagets utveckling samt med värdefull kompetens inom koncernledningen, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef BillerudKorsnäs.

– Det är mycket glädjande och hedrande att ha blivit erbjuden rollen som ekonomidirektör i BillerudKorsnäs. Kombinationen av världsledande kompetens och innovation med stort fokus på hållbarhet, gör att BillerudKorsnäs inriktning och erbjudande ligger utmärkt rätt i tiden. Jag ser mycket fram emot att ta mig an uppdraget och stödja bolagets fortsatta utveckling, säger Ivar Vatne.