Nyheter

AquaForce Vision 30KAV på turné via Carrier Core Innovation-event

Carrier meddelar att nya AquaForce Vision 30KAV-sortimentet banat väg genom Europa på Carrier Core Innovation, en turnéutställning som passerade genom sex europeiska städer i somras.

AquaForce Vision 30KAV vätskekylare med Greenspeed® Intelligence är den nyaste och en av de mest avancerade kylare som Carrier erbjuder. Vid Carrier Core Innovation presenterade Carrier den nya kylaren med hjälp av en integrerad 360° video. Carrier, världsledande inom högteknologisk uppvärmning, luftkonditionering och kyllösningar, ingår i UTC Climate, Controls & Security, en enhet i United Technologies Corp.

Fokus för Carrier Core Innovation-eventet var en kopia i riktig storlek av en AquaForce Vision-kylare. Inne i kopian visades en 360° video från sex projektorer så att kunderna kunde uppleva den nya tekniken ansikte-mot-ansikte. Modellens utsida fungerade som en naturlig visuell återgivning av volymen av kylaggregatets komponenter. Den imponerande skärmen gav publiken en unik upplevelse av att gå in i en kylare. Turnén ägde rum i sex olika städer i hela Europa och började i Essen, Berlin, Madrid, Rom, London och slutade i Montluel på UTC Center of Excellence for Chillers.

AquaForce Vision 30KAV vätskekylare med Greenspeed Intelligence är en avancerad lösning för kommersiella och industriella tillämpningar. Sortimentet har en nominell kylkapacitet på 500 kW upp till 1100 kW med kylaggregat R134a. Som fortsättning på innovationer av detta nya sortiment, kommer kylaggregatversionen PUREtecTM HFO R-1234ze (30KAVze) att lanseras senare under 2018.

Carriers AquaForce Vision 30KAV uppnår enastående energiprestanda. Utrustad med skruvkompressorer med variabel hastighet och fläktar med variabel hastighet – AC som standard och EC som tillval – samt valfria pumpar med variabel hastighet, så justerar Carriers AquaForce Vision 30KAV automatiskt kylkapaciteten och vattenflödet så att det passar perfekt behoven i olika variationer av byggnads- eller processbelastningar. Resultatet blir optimal drift vid både full belastning och delbelastning. Detta nya sortiment av kylaggregat har en SEER på upp till 5,73, ett Eurovent-certifierat ESEER (European Seasonal Efficiency Ratio) på upp till 5,4 i kylningsläge och ett EER (Energy Efficiency Ratio) på upp till 3,5 vid full belastning. 30KAV erbjuder energieffektivitet upp till 40 % bättre än 30GX-sortimentet med samma storlek.