Nyheter

Populär kran nu med 7,3 m räckvidd

Nu kommer Trejon Multiforest vikkranar med en ny modell mmed räckvidd på 7,3 meter. Modellen V7300 tillverkas av STRENX –höghållfastighetsstål från Svenska SSAB vilket garanterar högre lastkapacitet i alla lägen. Det tillsammans med en optimal geometri för bättre manövrering gör V7300 till en mer hållbar lösning för modernt skogsarbete.

Efter en stor efterfrågan lanseras nu Trejon Multiforest V7300, den första modellen i Trejons nya kranserie. Med en räckvidd på 7,3 meters är det en effektiv kran som lämpar sig för hård och frekvent belastning i skogen.

– Vi är glada att kunna presentera första medlemmen i vår nya semi-pro serie. Med V7300 skogskranen ville Trejon skapa en bra och stabil grund för kommande kranar i serien. Det var många långa och intensiva diskussioner angående kranens specifikationer och dess design under uppstarten av projektet. Med ett noggrant förarbete och efter många arbetstimmar känns det bra att vi lyckades uppfylla marknadens krav, säger Tomasz Kut, produktutvecklare Trejon.

Kranen är tillverkad i mer än 80% utav STRENX, höghållfastighetsstål från SSAB, som är lämpligt för lastbärande konstruktioner. Trejon en av dom första som använder rektangulära STRENX profiler och de passar utmärkt i kranarmarnas konstruktion. Med STRENX så minskas egenvikten på kranen och därmed ökar också lyftkapaciteten, lyftkraften vid 4 m överstiger 1 ton. Den har en modern kompakt design med ett utskjut på 1,9m som ger en lång räckvidd samt ett bra rörelsemönster.

V7300 kranen visades första gången i Tyskland på den stora internationella skogsmässan – INTERFORTS 2018. Där väckte den stor uppmärksamhet hos alla våra slutanvändare, importörer samt återförsäljare. Redan nu finns det många beställda V7300 kranar som kommer att levereras under början utav 2019. Då Trejon är kvalitetscertifierade enligt ISO9001 är det en viktig rutin att testa alla nya produkter innan de kommer ut på marknaden. V7300 testades först på fabriken och sedan i fält med erfarna skogsentreprenörer.

– Det är det mest spännande momentet i varje utvecklingsprojekt. Med dessa resultat i handen är det lättare att slutligen ta fram manualer samt att CE märka maskinen, säger Tomasz Kut.

Kranen har bland annat testats i Tjeckien där den och dess utrustning har utsatts för hög belastning under långa sammanhängande arbetspass. Där har den fått högsta betyg vad det gäller lyftkraft, rörelsemönster och servicevänlighet.

En annan del som utvecklats mycket är olika styrsystem och allt vanligare blir system som består av en proportionalventil och moderna Ergo joysticks. Det ger en ergonomisk arbetsmiljö som är en av Multiforest kranarnas mest uppskattade fördelar.

Trejon Multiforest omfattas utav ett komplett skogsprogram med både enkel-, dubbelramsvagnar, parallell- och vikkranar. Vagnarna tillverkas i storlekar från 6.5 ton till 18 ton totalvikt. Kranarna finns från 4.8m till 9m räckvidd.

Bild: Trejon