Nyheter

Årets unga skogsentreprenör 2018 är utsedd

Till årets unga skogsentreprenör har av Gröna arbetsgivare utsetts Åke Kristoffersson, Kvista Skog AB.

Juryns motivering:
Åke Kristoffersson är en modern entreprenör som har en stark drivkraft att utveckla sitt företag på ett långsiktigt och hållbart sätt. I sitt ledarskap är han mån om sina anställda och värdesätter balans i livet. Åke har under året även engagerat sig i Skogsentreprenörerna. Med sin professionella syn på att driva företag och lyhördhet inför kundens önskemål och krav är därför Åke en värdig mottagare av priset.

Juryn har bestått av:
Bodel Norrby, Skogsentreprenörerna
Bernt Hermansson, Skogsentreprenörerna
Per Fenger-Krog, Stora Enso

Priset har en viktig roll
Priset Årets Unga Skogsentreprenör delas ut till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk. Utmärkelsen har en viktig roll för branschen av flera skäl – dels som inspirationskälla för att utveckla befintliga och nystartade företag, men även för att sprida en positiv bild av skogsbruket som kan öka kännedomen och attraktionskraften. Priset har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

– Det är alltid väldigt roligt att genom denna utmärkelse få lyfta fram unga företagare och goda förebilder, då vi hoppas och tror att det kan inspirerar andra unga till att starta företag. Årets Unga Skogsentreprenör är också en väldigt bra ambassadör för skogsbruk och för att arbeta i skogen, vilket vi tycker är viktigt, säger Lena-Liisa Tengblad, vd på Gröna arbetsgivare och utdelare av priset.

Foto: Per Hammarsjö