Nyheter

Sandvik förvärvar amerikanska Dura-Mill

Sandvik Coromant, en division inom Sandvik Machining Solutions, har ingått avtal om att förvärva Dura-Mill Inc, en familjeägd USA-baserad tillverkare av högkvalitativa solida hårdmetallpinnfräsar. Förvärvet stärker ytterligare en redan stark position och produktsortiment i Nordamerika och då primärt inom flygindustrin.

― Förvärvet är i linje med Sandvik Machining Solutions avsikt att växa affären inom solida hårdmetallverktyg. Dura-Mill förstärker ytterligare vår förmåga inom specialanpassade pinnfräsar, säger Klas Forsström, chef för Sandvik Machining Solutions.

― Jag är mycket nöjd att vi har slutit ett avtal om att förvärva Dura-Mill och därmed göra dem till en del av Sandvik Coromant. Dura-Mill håller världsklass som tillverkare av solida pinnfräsar till metallbearbetningsindustrin och servar branscher som flyg, fordon, kraftproduktion och medicinsk industri. Jag är övertygad om att kombinationen av våra respektive produkter och lösningar kommer att gagna våra kunder, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Coromant.

Under 2017 hade Dura-Mill intäkter om 7,2 miljoner USD och 30 anställda.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Affären har en positiv effekt på Sandviks vinst per aktie från start.