Nyheter

Vinnarna i Tekniska verken Innovation Camp 2018

Efter 21 timmar där 80 ungdomar intensivt har fokuserat på problemlösning, har nu juryn för Tekniska verken Innovation Camp 2018 i Linköping enats om en vinnande idé.

Igår  samlades 80 förväntansfulla och nyfikna ungdomar på Tekniska verkens huvudkontor i Linköping. De delades in i 20 olika grupper och fick i uppdrag att lösa ett case som presenterades av Emanuel Lindblad, affärsutvecklare på Tekniska verken. Uppdraget handlade om att skapa en bättre kundupplevelse på Tekniska verkens återvinningscentraler, så att fler tycker att det är roligt och enkelt att återvinna.

Under natten har eleverna försökt att hålla sig vakna, och jobbat intensivt med att utveckla sina idéer som de under morgonen har presenterat för juryn.

Den vinnande idén:
Ungdomsservice

”Tjänstens funktion går ut på att genom anställning av ungdomar utöka den välkomnande känslan hos återvinnande medborgare på allmänna återvinningscentraler, samt att ungdomarna finns tillgängliga för hjälp av sortering och att bära tungt avfall för att snabba på och underlätta.”

Juryns motivering:
”Här knyts social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet samman.
När effektiv anvädning av mänskliga resurser gör resurseffektivitet mänsklig.”

Vinnande Lag 5 består av:

Amelie Selhag, Katedralskolan, Linköping

Olivia Bergendal, Thorén Business School, Linköping

Hemming Gong, Nyströmska skolan, Söderköping

Zacharias Nyholm, Vamia, Vaasa, Finland

Så här säger laget om att ha vunnit Tekniska Verken Innovation Camp 2018:
”Skitkul att vinna!
Och så roligt med nya kompisar, vi klickade SÅ bra från början. Sen kom vi på en idé ganska snabbt som vi gick igång på. Men mitt i natten när vi var jättetrötta blev vi kanske lite sura på varandra en stund. Men det fort över och sen funkade vi superbra ihop igen. Och nu har vi vunnit!”

På bilden:
Vinnande laget i Innovation Camp 2018, med Jonna Castell från Ung Företagsamhet till vänster och Klas Gustafsson, vice vd på Tekniska verken, till höger.