Nyheter

Kontinuerligt dubbelriktat datautbyte

Balluff lanserar en enkel och praktisk lösning för att ansluta RS232 direkt till IO-Link, troligtvis den första IO-Link-omvandlaren för RS232-enheter. Konverteraren låter användaren ansluta enheter som streckkodsläsare, skrivare eller RS232-reglage direkt till en IO-Link-terminal.

Det dyra alternativet med extra specialkomponenter såsom RS232-kort för integration i respektive styrenhet är nu överflödigt. Vägen är äntligen klar för användaren att byta till IO-Link och njuta av alla fördelar med denna moderna kommunikationsstandard. Till exempel kan man på ett tillförlitligt sätt övervaka alla enheter och snabbt konfigurera dem från en central plats

IO-Link-omvandlaren har en dimension på 118 x 18 mm och en vikt på bara 100 gram. Den har ett robust IP67, rostfritt stålhus och digitala ingångar (2 x PNP, typ 3). Mycket synliga lysdioder gör diagnostiken enklare. Anslutning till IO-Link görs via en 4-stifts M12-kontakt. På RS232-sidan finns en 8-stifts M12-hona. Detta ger också 24V-effekt till RS232-enheten.