Nyheter

Epiroc förvärvar sydafrikansk tillverkare av bergförstärkningsprodukter

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Innovative Mining Products (Proprietary) Limited, känt som New Concept Mining, en sydafrikansk tillverkare av bergförstärkningsprodukter för gruvor under jord.

Innovative Mining Products är baserat i Johannesburg, Sydafrika, men har även anläggningar i Peru, Zambia och Kanada. Företaget tillverkar ett omfattande sortiment av produkter för att förstärka tak i gruvor och bergövervakningssystem med relaterade tillbehör. Innovative Mining Products har cirka 900 anställda och intäkterna under de senaste 12 månaderna fram t.o.m. 30 september 2018 var cirka MSEK 600.

– Det här förvärvet kommer att stärka vår globala position på marknaden för bultning i hårt berg, säger Helena Hedblom, Epirocs Chef Gruv och Infrastruktur. Vi är glada att kombinera våra krafter med det starka teamet på Innovative Mining Products för att tillhandahålla de bästa bergförstärkningslösningarna för gruvkunder.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2019, förutsatt godkännande från konkurrensmyndigheter. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Epirocs börsvärde och offentliggörs inte. Verksamheten blir del av Epirocs division Rock Drilling Tools och kommer att fortsätta vara baserad i Johannesburg.