Nyheter

Ny tech-etablering stärker indisk närvaro i Göteborgsregionen

Med L&T Technology Services nya teknikcenter i Lindholmen Science Park har nu tre ledande, globala indiska it- och techföretag etablerat sig i Göteborgsregionen.

– Att så många företag från ett av världens mest avancerade it-länder väljer att placera sig här vittnar om regionens dragningskraft, säger Erik Behm, områdesansvarig ICT på Business Region Göteborg.

För några år sedan säkrade indiska Tech Mahindra ett stort kontrakt kring support av it-infrastruktur och global service med Volvo Cars och byggde att stort kontor i Torslanda. Sedan följde den indiska konsultjätten HCL som, efter att ha tagit över stora delar av Volvo Groups it-verksamhet, etablerade ett driftcenter i centrala Göteborg.

Och den 30 oktober 2018 slog indiska L&T Technology Services så upp dörrarna för sina nya lokaler i Lindholmen Science Park.

Därmed har tre ledande, globala indiska it- och techföretag etablerat sig i Göteborg.

– Att så många företag från ett av världens mest avancerade it-länder väljer att placera sig här när de skulle kunna jobba var som helst vittnar om regionens dragningskraft, säger Erik Behm, områdesansvarig ICT på Business Region Göteborg.

– Varje nytt globalt företag stärker hela Västsverige och starka kluster är viktiga för innovation.

Indien är en it-nation som utvecklas snabbt och landets it- och techföretag är avancerade globala partners. Att ytterligare ett av dessa expanderar i Göteborgsregionen är bra på flera plan.

– Vi har ett stort behov av systemutvecklare och it-kompetens – och behovet kommer inte att minska. Dessutom verkar företag i Göteborgsregionen som Volvobolagen, Ericsson och AstraZeneca på en global och extremt konkurrensutsatt marknad. Då måste de ha de bästa leverantörerna, säger Erik Behm.

För närvarande har L&T Technology Services mer än 50 konsulter från Indien som arbetar i Göteborg och jobbar mot exempelvis Volvo Cars men givet den stora efterfrågan på utvecklingsingenjörer räknar man med att växa snabbt.

– Göteborgsregionen har ett av Europas ledande fordonskluster med huvudkontor för några viktiga fordons- och teknikföretag. Vi ser en enorm potential i regionen tack vare dess starka industriella ekosystem inom många affärssegment och vi har för avsikt att öka och bredda vår närvaro här, säger Gaurav Gupta, Chief Business Officer, L&T Technology Services.

Larsen & Toubro (L&T) är ett av Indiens största multinationella företag och grundades 1938 i Mumbai av de två danska ingenjörerna Henning Holck-Larsen and Søren Kristian Toubro. Företaget har affärsintressen inom teknik, konstruktion, tillverkning av varor, informationsteknik och finansiella tjänster.

Dotterbolaget L&T Technology Services erbjuder design, utveckling och testning av industriprodukter, medicintekniska produkter, transport, fordon, flyg, telekom och processindustrier.